Loading...

Expedition Africa

Home / Adventure race / Expedition Africa

Blev ju inte så frekvent bloggat här. Mycket annat som kommit mellan och jag ska berätta lite om det som tagit det mesta av tiden, Expedition Africa. Som jag nämnde i förra inlägget så var det lagets första tävling tillsammans och vårat huvudmål för året. Tävlingen ingår i ARWS (adventure race world series) och var fulltecknad med 40 lag från 11 olika nationer. Vi var det enda svenska laget på plats så vi fick göra vad vi kunde för att hålla fanan högt!

Det finns en tävlingsrapport på lagets hemsida för den som vill för jag tänkte inte upprepa mig så mycket utan sammanfattar det kort och enkelt med succé! Vi är såklart otroligt nöjda och glada att lyckas så bra på första försöket. Med Malin som hoppade in i sista minuten och faktumet att endast jag och Jonas hade tävlat ihop tidigare så var det ändå så himla enkelt. Allt bara flöt på, alla gjorde sin del och laget tog sig framåt snabbt och effektivt. Jag har aldrig varit med om någon tävling där man kunnat gå så jämnt rakt igenom och jag tror inte någon av oss behövde slita eller gå särskilt hårt. Visst, periodvis gick vi lite hårdare men behärskat. Vi vann en startplats till VM i Wyoming, USA i augusti men efter att ha pratat igenom förutsättningarna så valde vi att avstå platsen. Det känns tråkigt men ändå som rätt beslut, lite synd också att man inte kan sälja den vidare utan nu när vi inte nyttjade vår plats så gick den till 2:orna istället. Men vi har ett minst lika spännande projekt på gång i höst! Ska berätta mer om det framöver!

Så vad händer nu? Träningsmässigt så rehabiliterar jag en hälsena som blev inflammerad i slutskedet av tävlingen. Det har blivit mycket bättre men jag är inte helt återställd ännu. Skadan hindrade mig från att köra Åre Extreme Challenge vilken jag brukar köra men i år så valde jag att stanna hemma istället. Men jag är anmäld till en fjällöptävling i Norge som jag ser fram emot, närmare bestämt i Stranda. Det ser magiskt vackert ut där så dit hoppas ja kunna ta mig och genomföra utan att riskera något i läkningen. Funderar även på att åka några dagar tidigare, ta med tältet, kajaken och göra några stopp, klättra upp på någon topp och paddla i någon fjord! Fram tills dess så blir det jobb och lite helgutflykter. Semestern skjuter jag på och tar i höst/vinter istället! Detta får utgöra lägesrapporten denna gång! På återseende!

Och ja, jag ska verkligen försöka skriva lite oftare nu! I promise!

Video från Expedition Africa: https://www.youtube.com/watch?v=k7YXtem0ikE

 

Comments(0)

Leave a Comment