Loading...

Improviserade långpass

Home / Cykling / Improviserade långpass

Helgen bjöd på några fina pass! Jag hade siktat in mig på att testa ett nytt MTB-spår som jag tänkt besöka länge men det ligger lite för långt bort för att det ska vara enkelt och smidigt (vill helst inte ta bilen någonstans för att träna) men nu var det dags! Spåret heter Olsbobanan och ligger väster om stan, åker man bil så tar man väg 40 mot Göteborg och tar av norrut mot Olsbo, direkt efter Dummemosse. Banan är en ca 5km lång runda i tallskog och riktigt fin, kanske något studsig för hardtail men bra runda att köra fort på och jobba med att hinna hantera kurvorna. Jag tog två halvhårda varv där och sen rullade vidare mot Hallby för att ta en liten runda där med, när jag ändå var i krokarna. Hittade något nytt spår som ja rulla igenom delvis men får nog åka tillbaka dit och utforska lite mer. Är där alldeles för sällan! Hemvägen blev lite rolig då jag lyckades köra runt i en cirkel i ett bostadsområde och blev så himla förvånad när jag insåg att jag var tillbaka på samma ställe igen!

På kvällen så kunde jag inte låta bli att ta ett löppass också sista timmen innan solen gick ner. Det blev en väldigt lugn runda och jag gick loss på instastories nästan lika mycket som jag sprang! Men det var en sådan där magisk kväll, vindstilla och vackra färger på himlen! Skarvade på lite gym och rehab på klubben innan jag gick hemåt. En bra dag!

Idag så hade jag ritat in en fin runda på racer och kollade in väderprognosen som såg riktigt fin ut om än lite blåsig. Men det var ganska mulet när jag drog iväg i motvinden. Efter en stund så kom ja på att jag missade en avfart och började fundera på om jag skulle vända, korta av rundan eller skarva på något. Det sammanföll även med mörka moln och några regndroppar föll så istället för att cykla mot det mörka, den planerade rutten, så tog jag istället riktning mot ljusa moln! Tog en bonusbacke upp till Tabergstoppen men ingen räkmacka eller glass utan åkte ner direkt. Det var fortsatt mulet och motvind. Kändes som det var mest mot eller sidvind hela tiden, som vanligt 😉 Min planerade rutt var ca 110km så jag tänkte att jag får försöka styra om så det skulle bli något liknande och det slutade faktiskt på exakt 110km! Hade inte så särskilt pigga ben efter gårdagens 4h men det gjorde inte så mycket, målet var att få tid i kroppen. Det var dessutom roligt att cykla på nya vägar. Ja lägger in bilder på rutterna, den med blå linje är den planerade och den med röd linje är den som det blev sen.

Comments(0)

Leave a Comment